flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Ленінський районний суд м. Дніпропетровська

Про участь секретаря суду у періодичному навчанні

14 лютого 2022, 13:11

З 07 лютого по 11 лютого 2022 року секретар суду Гонзуль Н.С. прийняла участь у підготовці та підвищенні рівня кваліфікації за стандартизованою програмою старших секретарів, секретарів, головних і провідних спеціалістів місцевих та апеляційних судів в режимі он лайн.

В ході навчання були освітлені такі питання, як:

  • Навички надання домедичної допомоги працівниками апарату суду. Психологічна готовність. Залучення випадкових людей для надання допомоги. Виклик швидкої допомоги і приведення потерпілої особи у відновне положення до прибуття бригади швидкої допомоги. Правила поводження в задимлених приміщеннях. Роботи з постраждалими, які втратили свідомість. Евакуація постраждалих з вибухонебезпечних зон, надання першої домедичної допомоги, зупинка кровотеч, фіксація переломів перед евакуацією. Види критичних станів постраждалих.
  • Робота  суду  в  умовах надзвичайних  ситуацій.Порядок дій працівників апарату суду у надзвичайних ситуаціях (блокування активістами, пожежа, виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів, повідомлення про замінування, тощо). Особливості роботи працівника апарату суду в умовах карантинного режиму.
  • Основи кібербезпеки. Практичні поради для працівників апаратів судів.
  • Стягнення судового збору, уточнення реквізитів рахунку для сплати судового збору. Розмежування заяв майнового та немайнового характеру. Порядок компенсації судових витрат стороні судового провадження.
  • Антикорупційне законодавство та практика його застосування щодо державних службовців органів судової влади.
  • Керування стресом, як протидія професійному вигоранню. Розвиток навичок саморегуляції.
  • Концепція побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Робота в ЄСІТС: модулі “Електронний суд”, “Електронне діловодство”, “Автоматизований розподіл”, “Електронний кабінет”. Організація роботи з Єдиним державним реєстром судових рішень, форми контролю за направленням рішень суду до реєстру. Робота з електронною справою. Технічні можливості перевірки повноти заповнення ОСК для їх правильного відображення у звітності суду, робота з реєстрами та фільтрами (технічна підтримка) - та інші

По закінченню навчання буде отримано відповідний сертифікат.