flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Ленінський районний суд м. Дніпропетровська

Щодо організації відеоконференцзв’язку

26 жовтня 2018, 11:40

До відома судів України

Щодо організації відеоконференцзв’язку

Приморський районний суд міста Маріуполя Донецької області доводить до Вашого відома, що в приміщенні суду для проведення судових засідань в режимі відеоконференції обладнано три майданчика: два зали судових засідань та кімната для допиту свідка. Зали постійно використовуються за призначенням суддями Приморського районного суду, зокрема і для проведення власних судових засідань з використанням відеоконференцзв’язку.

Відмічаємо, що за останній час в рази зросла кількість клопотань та доручень про розгляд справ в режимі дистанційного судочинства. Для належної організації проведення засідань інших судів в режимі відеоконференції при залученні майданчиків нашого суду повідомляємо наступне:

  • Проведення судових засідань в режимі відеоконференції, ініціаторами яких виступають інші суди, можливе виключно з використанням кімнати для допиту свідка (надалі - майданчик «свідок»).
  • Приморський районний суд міста Маріуполя Донецької області, в рамках виконання доручень, виконує лише ті дії, які передбачені вимогами процесуального законодавства України.
  • Забезпечення проведення відеоконференцій буде здійснюватися виключно за наявності завчасно розміщеної заявки бронювання часу на майданчику «свідок», за допомогою програми на вебсайті «Бронювання систем відеоконференцзв’язку» (vr.court.gov.ua), та подальшим надсиланням відповідної ухвали на адресу суду.
  • На майданчику «свідок», в Приморському районному суді міста Маріуполя Донецької області, з урахуванням Правил внутрішнього трудового розпорядку, є можливість забронювати час, для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, на наступні години:
  • з понеділка по четвер - з 08:00 до 12:00 та з 13:00 до 16:00;
  • п’ятниця - з 08:00 до 12:00 та з 13:00 до 15:45;
  • Безпосереднє чергування представників поліції в приміщенні суду не передбачене, захист здійснюється технічними засобами, а саме, в неробочі години, будівля зачиняється та вмикається охоронна сигналізація. Тому початок, тривалість та завершення всіх відеоконференцій буде обумовлено виключно часом, вказаним у відповідній заявці на сайті «Бронювання». Заявки, за якими час початку відеоконференції чи її тривалість виходитимуть за рамки вищезазначеного графіку, будуть скасовані без попередження та не виконуватимуться.

Інформацію  з питань організації відеоконференцзв’язку з Приморським районним судом міста Маріуполя Донецької області можливо отримати за телефоном: (0629) 37-21-04